Шарада. Татарча

Гульжиган Гайнуллина
Беренче ижекне аюлар  бик ярата,
Икенче ижек ел фасылы,
Ак энже-мэржэннэр тирэ-юньгэ тарата...
Ике ижекне кушсан - асылы -
Айныкы, кояшныкы була,
Аны курсэм, кунелем тула...

Подстрочник
Первый слог очень любят медведи,
Слог второй - время года,
что серебром рассыпает алмазы.
Соединить два слова -
Получается сияние солнца или луны,
Когда это вижу, очень рада.