Сум

Юлия Ястреб
Чи є в людей приємний сум?
Чи є він у відтінках ночі?
Чи можна віднайти красу
У снах приємних, снах пророчих?
Чи правда, що є день і ніч,
Що це кінець мого початку,
Що хтось біжить мені навстріч,
Що я для когось просто згадка?
Чи є окремий світ для мрій,
І ще один для сподівання?
Де хтось тобі кричить: «Радій!»
Де щось зароджує бажання.
Чи є в людей приємний сум?
Чи є він у відтінках ночі?
Лише акорди, шепіт струн,
Й душа розгорнута дівоча.