А кацапав - усюду шпынають

Павел Безъязычный
         А  кацапав - усюду  шпынaють.

                Слова  П. Безъязычного.

А  кацапав - усюду  шпынaють,
Шо  на  полю  картоху  капають:
Дак  у  справдашних  панских  парятках –
Никали  ня  капатца  на  грятках!

Нат  кацапами  скрозь  насмяхаютца:
Шо  пашыють – в  уто  й  напрянаютца!
А  в  насправдашних  панских  сямействах –
Ни  за  шо  ня  пражыть  бяз  лакейства!

У  няволя  йим  гарна  жыветца –
Аж  народ  у  раманах  смяетца!
Дак  кацапам,  дли  йихних  ряшэний
Ня  указ - ни  Талстой,  ни  Тургенев!

А  кацапы - утем  даканали,
Шо  худобу  у  хатя  дяржали!
Сирядь  гною  жывуть  та  навозу –
Ня  пазбавитца  йим  ат  калхозу!

Як  кацапав  ад  грошав  пазбавить?
Йих  мусолють  яни  та  слюнявють!
Мулювали  за  працу  йим  галачьки,
Шоб  яни  працавали  за  палачьки!

Вось - кацапы  й  атцыль  ня  ваняють,
Экалогию  ня  разбуряють,
На  палях  кукургуза  ня  чахня,
Малаком  та  грашами - й  ня  пахня!

Щоп  кацапы  ускрозь  ня  смярдели –
Цэзий  з  ёдам  на  йих  налятели,
Шоб  на  полю  палынь  калыхалась,
Та  й  спамину  пра  йих  ня  засталась!