Бадавали чюгунку нядбала...

Павел Безъязычный
           Бадавали  чюгунку  нядбала...

                Слова  П. Безъязычного.

Бадавали  чюгунку  нядбала,
Дли  йие  назбиралась  вада,
Толькя  возира – ня  высыхала,
А  дли  берига – е  лабада.

Будя  голад,  як  поля  ня  родя,
Дак  уцэ – палавина  бяды:
Будя  лиха  тады  у  народя,
Як  зусем  ня  знайти  лабады!

Камунисты  зямлю  адабрали,
Дак  калхоз – ня  устиг  абраблять.
Звесна,  голавы  довга  ламали -
Шоп  палоски  савхозу  аддать!

Дли  узгорку – ляпилися  хатки,
На  узгорку – буяли  сатки,
Як  дли  йих  збадавали  бараки -
Дак  набегли  у  йих  галяки!

У  савхозя – свая  малачярка,
У  савхозя – й  пякарня  була!
Малатила  у  йих  малатарка,
Нават  праца  патроху  пайшла!

Галякам – ня  надуйиш  у  вухи,
Йим – чяго  ад  народу  хавать?
Камунистам – ня  хватя  макухи,
Треба  грошы  зараз  выдавать!

Як  пачяв  працавать  у  савхозя,
Дак  узялись  гарод  забирать!
А  гароды  таперь – у  калхозя!
Бяз  гароду – лягай  памирать!

Працавав  у  савхозя  ба  кажнай -
Дак  усем  панаравилси  ён:
На  узгорку – дли  силасу  башты,
А  за  возирам - е  стадиён!

Старшакласники  мечик  ганяли,
Аш  пакыль  ня  разгоня  мароз.
У  няделю  усе  спаглядали,
Як  далая  «Камуну»  «Савхоз»!