Галяки

Павел Безъязычный
              Галяки.
                Слова  П. Безъязычного.

Ускрозь  галося  синякура,
Шо  гэть  изникли  мужыки.
Пануя  скрозь  яе  культура -
Пайшли  па  свету  галяки!

Растуть -  нивош  у  леся  губы,
Шоп  синякуря  панавать,
Та  й  галяков,  усех  дакупы
На  светя  гамузам  збирать!

Нияк  Природу  ня  здалая 
Адвеку  севяряц  адин.
Хать  хай  да  столю  ён  сигая -
Ня  падалать  лихих  гадин!

А  шоб  разбеглася  радина -
Ня  след  зямлю  яму  давать!
Лихая  выдалась  гадина -
Зараз  гасподу  ня  паднять!

Та  вжэ  чягось  ня  хочя  быдла 
Па-за  барканами  хадить,
А  синякуря  ня  набрыдла
Народу  вочи  адвадить.

Та  вось – прамчяла  хутка  буря
А  даля - кажын  хочя  жыть.
Даба  прийшла,  та  й  синякуря
Ня  сорам  шось-таки  рабить!

Кидая  Русскую  далину -
Яна  у  геття  хочя  жыть.
Сабе  бадуя  Палястину -
Ня  за  Кавказам  жа  тужыть? 

Хать  синякуря  ня  набрыдла
Вала  баюрами  вадить,
Утут  усем  зрабилась  видна - 
Прийшла  даба  народ  вучить!

А  можа – хватя  атскапанцам
Хваробы  сеять  па  куткам?
А  можа - паварушать  пальцам
Цывилязатары  славян?

Знаттё  народу  треба  сеять,
Як  треба  на  зямле  рабить,
Та  й  байить  байки,  песни  пейить,
Ище  й  дитят  сабе  пладить!

Як  ня  паглынула  баюра -
Дак  ня  загиня  ат  турбот,
А  й  ня  паможа  синякура -
Ня  вымря  севярскай  народ!