Вечiр i верба

Игорь Герасименко Кременчугский
Туманом сивим вечір тулиться
до злотокосої верби.
Вона ж йому: Ще людна вулиця,
не лізь до мене, відійди!

Верба тріпоче і пручається
від холоду і мокроти.
А вечір їй: Давай по чарочці…
В гаражик, може, нам пройти?

Верба зіщулилась, напружилась,
стоїть на відчаю краю.
А вечір їй: Давай одружимось,
давай ми створимо сім’ю.

Моя душа – серпнева ластівка –
до листопаду не звика.
Хоч він теплом до мене лащиться.
А ще ж звикать до Зимука,
 
до Морозенка. Чайко-горлице,
ти звикнеш, трішки потерпи.
– Я згодна, але ж сивий горнеться
до злотокосої верби.

2009