Спиртнойны купь эчмэгез

Ленар Нургалиев
 Элекеге заман иде,
Спиртнойны купь эчкэн идемь
Хэмь берь мэрьтьэбьэ дьэ
Мэчэтькьэ йэрьмэдемь.

Меньэ берь борын заманда,
Ун алты яшь булган мина
Ул тиге борын заманда
Бардым дуснын туган кененэ
Хэмь берь шешэ аракы эчтемь.
Наушникларны колакларга токтым
Хэмь сектор газа тынладым.
Э минь бить ангыра булдым,
Дуснын дуска барып кильдемь
Хэмь берь чить ирьльэрьгэ берь сузь эйтеп куйдым.
Берь тиге ирь мины тынлады
Хэмь берь мэрьтэбэ мины сукты.
Э минь анардан курыктым
Хэмь уземьэ эйгэ бардым,
Э минь нигэ дерь ангыра
Эйемэ барган чакта
Керьдем берь чить эйнен подъездына.
Анда мин тэрьтипь булмадым
Подъездны косып бетерьдемь.
Анда берь хайваннар мине тапты
Хэмь берь хайван минемь авызны сегепь алды.

Менэ шундый була хэльльэрь,
Сезьне дэ эчсэгезь сегэрьлэрь.
Эчмьэгезь малайлар, кызлар,
Менэ шундый була хэльльэрь.