Лагiдний грудень

Игорь Герасименко Кременчугский
Голубами, горлицями  Грудень,
Зграйкою грайливих горобців
Пригортав до серця і голубив,
Лагідно підмерзлі душі людям,
Гарним людям і не дуже, всім.

Голубами, горлицями Грудень
Всім неспокій-сум заколисав,
Мовби помістив усіх в споруді
Ні на йоту непідвласній люті,
Холоду і горя полюсам.

Голубами, горлицями –  Грудень.
А круки клюють-деруть «кру-кру»
Й деревії, Вересня приблуди,
Верещать: «Лиху затіяв гру»

Голубами, горлицями Грудень,
Та він грубим зробиться і – вмить
Радість заколисану розбудить
Холодом, хурделицею вбить.