Куда исчезает Луна. Юлия Богодист

Радко Стоянов 2
Куда иногда исчезает Луна?
Сидит и  за тучей скучает?
С небес убегает Луна и одна
На море от всех отдыхает!

И бродит ночами по глади воды,
Надев золотые сапожки,
На тёмных волнах оставляя следы,
Как блестки, на лунной дорожке.

Почти до рассвета гуляет  Луна,
Домой возвращается поздно…
И чем же так занята ночью  она?
Мечтает и смотрит на звёзды!

КЪДЕ ИЗЧЕЗВА ЛУНАТА

Превод: Радко Стоянов

Къде ли изчезва добрата Луна?
Седи и зад облак скучае?
Не, тя от небето побягва сама,
с морето до късно играе!

И броди в нощите по гладки води,
надянала златни ботушки,
по тъмни вълни тя оставя следи
от блясък на лунни пътечки.

Почти до разсъмване скита се тя,
в дома се завръща с петлите…
С какво ли заета е тя през нощта?
Мечтае и гледа звездите!