Летiло листя

Исихуа
            У вічності туманній, в безкрайності буття,
            Залишившись один, а може й сам був
            І розуміючи – весни не буде вороття,
            Зелений лист на дереві життя бентежив простір.
          
            Проміння сонячне не змарило красу,
            Він жив у тіні дерева земного.
            Не мав і вітер влади збить росу,
            Ні доброго він не жадав, ні злого.

            Він жив та існував лише тому,
            Бо на сусіднім дереві листочок-
            Такий, як він і теж лише йому-
            Від долі цілого шматочок.

            Я вірую, що прийде волі час,
            Заграють сурми перемоги бою,
            Здолаєм дерево і поєднає нас
            Кохання в вічності з тобою.
 
            Я не жадаю памяті про нас,
            Дерева всохнуть, сльози теж волога.
            Їх сутність зараз, їх володар час,
            Ми ж Вічність – Ми тайнопис Бога.

            У місячному сяйві, десь за небокрай
            Летіло листя…