Життя

Исихуа
                Знесилена та зморена красою,
                Похмура, ще й під супрвід вітрів
                Пішла, намилувавшися собою,
                Моя остання осінь в вир віків.

                Я споглядаю зиму у віконце
                Зарозумілу, відчайдушну суть.
                Тепер вона господарка і навіть сонце
                Вже не зігріє кров – вона не ртуть.

                Вже не бентежить подихом кохання,
                Не гріє серце келихом вина.
                Я подумки та й в сутності вигнання,
                Не допоможе вже мені й вона.

                Вона – це віра, поклик у майбутнє,
                Якого я зрікаюсь та піду.
                Бажання жити та рости відсутнє,
                Я втратив голос та змінив ходу.

                …і ось помер – лише для того,
                Щоб відродитись, здатним жити.