Вогнянi свiтляки все сиплються додолу...

Борис Смыковский
Вогняні  світляки  все  сиплються  додолу.
Як  хороше  живим  стрічати  ясний  день.
А  серце  калата;  і  проситься   на  волю,
Зміняються   часи,  а  щастя  ходить  десь…
То  птахом  на   руці   тріпоче  та  щебече,
То   пурхне  в  височінь
                і  тьохка  крізь  блакить,
То  щемом  різоне,
                заплаче  недоречно,
Побачить  дивне  щось
                і  враз   зупинить  мить.
Спитаєш, -  Хто  це,  що? -
                Спитаєш, - Де  це  диво?      
- У  дзеркало  давно,  маленька,  ти  дивилась.