Весь мир - она... Ольга Измайлова

Радко Стоянов 2
Мне не нужна другая,
Не уходи, прошу!
В покое погибая,
Я, мучаясь, дышу.

Взаимной жду любви
Как нищий подаянье.
О, Господи, прости!
Дай сил на испытанье.

Прими как покаянье
Мучительную боль.
Душевное страданье
Преодолеть позволь...

Не проникает свет
В мир, где храню мечту
И без любви в ответ
Он рухнет в пустоту...

ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ТЯ...
Превод: Радко Стоянов

Не ми  е нужна друга,
не си отивай ти!
Самотен ще загина,
да дишам ме боли.

Взаимност в любовта
очаквам като просяк.
О, Господи, прости!
И сила дай, посока!

Аз  търся покаяние,
че болката гори.
Душевното страдание
докрай да победя.

Ах,няма в моя свят
жадувана мечта
и без любов в ответ,
ще рухне в пустота…