Елха

Димитр Дянков
Иде, иде Коледа с шейната
и с подаръци безкрай.
В календара на стената
само лист остана май.

Но елха дали ще купя -
жал ми е да я секат.
Може книги да натрупам,
с лампи ще ги украся.

Ех че хубава елха е тая -
с интерес ще я чета!
Но от четене накрая
няма ли да се приспя?... :)