Po Polsku

Сергей Анушкевич
Chcial by napisac cos po angielsku,
Przynajmniej po Polsku, tez to nie latwo.
Zydowie, chciali by to po biblejsku,
Co wy zydowie? Dla was to za nadto!!!

Po polsku rozmawiac, nie bardzo przyjemna.
Temu i rymy nie ida do glowy.
Dla tego ze jestem ze wschodu - napewno?
Przepraszam Polacy, jestem nie dobry.

Chociaz mam i korzenie,
I zyje tut dawno.
Ale mam niecierpienie,
Do dresow jebanych.

Przeszlosc pamietam, jest ona dobra,
Tadeusz Kasciuszka i Adam Mickiewicz.
Nasi przodkowie, myslili madra,
Zgadzam sie z tym - Sergiej Anuszkiewicz.