Боляче...

Аня Подлях
Як боляче дивитися у небо,
Жити, розуміючи без нього.
Ми на цій планеті лиш крихти,
Ніщо у порівнянні із Богом.

Боляче торкатись вогню,
Сміятись,ховаючи сум.
Не буваю жорсткішої правди,
Ніж жити в обіймах дум.

Боляче розуміти життя,
Цінувати усю його важкість
Й не доводити все до пуття,
Любов заміняти на палкість.

Боляче віддавати себе,
Питати: "Навіщо ти любиш?"
Все на світі пусте,
Якщо з ним ти не будеш.

Боляче говорити "люблю",
Якщо це ніхто не почує.
І плакати ніч за ніччю:
Тебе ніхто не цінує...

Ти полюбила того,
Кого не варто любити,
А він полюбив тебе
І це вже не змінити.