Перший снiг

Игорь Герасименко Кременчугский
Я йшов від тебе. Випав перший сніг.
Таку, як ти, зустрів я теж уперше,
таку, чий погляд чистий переміг
похмуре серце, підозріло-вперте.

Я йшов від тебе. Випав перший сніг.
Таку зустрів я несказанно-світлу,
що по дорозі, де зів’яло біг,
піду тепер бадьоро і розквітну.

Я йшов від тебе. Випав перший сніг
коханням першим, першим і … останнім.
Боровся я за нього і зберіг
лише на ніч. Бо вранці сніг розтанув.