Бакуда авай ярдиз чар

Владик Батманов
Пак гьиссервай гвяйна вуна ви к1вачер
Вучиз завай яргъа хьанва,азизди?
Зи илгьамдал вучиз гьалчна на къванер
Вуч тахсир ваз акуна зай,азизди?

Кхьихь вуна заз,энгелвал тавуна
Гьи тахсирдин иеси зун хьанат1а
Шаир гада,Дагъустанда тек туна
Вучиз Баку шегьерда вун ават1а

Белки,а руш себеб я жал,зав рахай?
Салам гана паркуна зав гъил вугай?
Гьадахъ гиссер пайзавай хьиз хьанва жал
Тахьайт1а ваз закай фитне ганва жал?

Чи арада савайни гьатиз жедач
Чи к1анивал фитнедивай кьат1 жедач
Чи гьиссерал чна кьведа гел тийин
Гьиссерикай чаз накъварин сел тийин!

Рик1ел хкваш чи санал тир легьзеяр
Чун кьвед къекъвей гуьнеярни мегьлеяр...
Хъсан тушни,абур рик1ел хвейт1а?
Вучда ахпа,эгер рик1ер къайит1а?

Т1алабун я:хъша вун зи ватандиз
Фагьум-фикир ая вуна хъсандиз
Бахтлуди хьурай чун кьвед авай гуьлуьстан
Ватан хьурай чи кьведан к1вал - Дагъустан!

"Билбил" ктабдай