Шарада 241

Любовь Цай
Коли лунає це чудове слово,
Дитяче серце радісно гуде
Передчуттям відвідин тих, бо знову
Матуся неодмінно поведе
Туди, де на арені справжня казка,
Де лев стрибати буде у кільце,
Де клоуни смішні в дотепних масках –
Чи можете назвати слово це?

А ще вам, друзі, треба пригадати
Число таке (і зна про нього всяк),
Що хоч мільйон разів його додати –
Та сума вже не зміниться ніяк.
Згадали це число? Тепер від нього
Відкиньте першу літеру й хутчіш
Зложіть остачу від числа чудного,
Зі словом, що назвали ви раніш.

І вийде інструмент для інженера,
Й для кожного школярика також…
Що носить у пеналі ручки, пера,
Й старанно вчиться в школі він. Отож,
Готуючись щодня іти до школи
На совість, не чекаючи відзнак,
Таке з ним учень намалює коло –
Руками кола не накреслиш так!