Все життя наше обман

Анатолий Карпенко
Все життя наше – обман.
Швидше, люди, на майдан!
І – боротися, боротися, боротися!
А за що боротись вам,
Із трибуни скаже пан,
Той, який найагресивніше поводиться.

Щоб ми краще стали жить,
Треба в Євро нам вступить.
Обіцяють, буде там - небесна манна нам.
Замість, щоб попрацювать,
Економіку піднять,
Все сидим і молимся чужим богам.

Міжнародний фонд давно,
Допоміг нам ого-го.
Їх пустили на свої фінансові простори.
Нам кредити наділив,
Потім гривню обвалив,
Їм прибуток, а простому люду - просто горе.

І замисліться: чому,
Дев’ять роченьків тому,
Кілька тижнів на майдані ви простояли?
І лунали тут слова,
Що відстояли права!
Ось питання, лиш, чиї права відстояли?

Повторю : життя – обман.
Подивіться на майдан,
Із трибуни людом хто командує?
І кричать ці ситі рожі :
«Нам Європа допоможе!»
Ой, як це Остапа Бендера нагадує…