Чаша любов

Връбка Попова
             Самотна вечеря. Горчива.
             Чашата пълна стои.
             Залезът, спрял на ръба и
             рубинени глътки отпива.

             Нощта сгушва се кротко и сънено
             под безкрайния звезден покров.
             ...
             Бавно изпивам до дъното
             чаша късна, тръпчива любов.