Розповiдний Трактат!

Леся Танюк
Корогвами згадаймо знову Козаків,
Із Днів сучасних, із Днів минулих...Днів!


У Швеції, і, ми - Горді Українці,
Свято бережімо Вольності і Пакти,-
Війська Запорізького-Заморський Гінцю:
Конституція се без лапок, се факти...


У Світі є на се, навіть документи
Історії Великої, УКРАЇНИ репрезенти!
ПИЛИП ОРЛИК ГЕТЬМАН! ПРАЦЮВАВ!
Закони Святості Державної писав:


Надибав зибко Гетьманщини Око,
Вклонімося і ми,-Йому широко.
Згадаймо таврами,-Його ВЕЛИКОПОДВИГ,
Багаттям Величі напишемо Їм Одри...


Великим Українцям, Нашим Козакам,
Я Їхні Душі, на поталу, не віддам...