Пчеличка

Радко Стоянов 2
Аз съм малката пчеличка
със хоботче и торбичка.
Сбирам аз от всеки цвят
и прашец, и аромат,
да направя чудна пита-
вкусна, сладка, лековита.
Който мед яде от мен,
здрав ще бъде всеки ден.
Болест няма да го хване
и юнак голям ще станe!