Пролески. укр

Ирина Бондарь Левобережная
Проліски.

Вони цвітуть -
       тендітні,
             первозданні,
В холодних лапах лютої зими.
Цвітуть.
      А ми замкнулися в стражанні.
Надію втратили.
            ЗОвсім зів'яли ми.

Пустили в душі сивий холод лютий,
Замкнулися. Ні іскри, ні тепла.
О, як могли зневіритись, забути,
Коли любов між душами була!

Коли проміння осявало ясне
Твої іскристі очі повсякчас!
Поглянь-но!
      Ніжні проліски прекрасні
Серед зими ізнов єднають нас!

Такі незламні посеред заметів!
Такі глибинно-сині, і стійкі,
Вони коханню провіщають злети,
І лютий холод топлять на струмки!

Вони цвітуть
       - з надією у серці,
Що кроки нам лишились до весни.
Давай, коханий, будемо відверті,
Цей лід на серці
           відігрієм ми...