Гатанки

Радко Стоянов 2
      * * *
На краката й- лопати,
като ходи, все с клати.
Срещне ли те, съска, съска,
затова й казват......
             /гъска/
   
     * * *
По тавани, по мазета,
вечно бърза, вечно шета.
Често в кухнята наднича,
хляб и сиренце обича.
Със Писана пък на "кришка"
си играе тази......
            /мишка/

    * * *
Не се вижда, не се хваща,
цялата гора разклаща.
Свири често през комина
като морска раковина.
Шапката ми бързо снема
и ми праща остра хрема.
Що е то?...........
           / вятър/