Абетковi Барвистi Виповiдки лiтера Ц

Александр Выженко
Ц, ц

ЦВІТНЕВА ЦИГАРЦАРА
   
   Цвітнева (квітнева) цигарцара (прогулянка околицями міста).
   Цибають (ідуть): цибатий (довгоногий) цвеник(хвалько)-цокотун циганча Цимбал, цісавий (червонявожовтий) церою (колір обличчя), ціни¬тель цікавого  –  цнотливий цилюрник Цибуля, цюцько Цвях.
   Цимбал цямкає-царгає (зриває) цвіт: центурки (золотисячник), цимбохазми, цмин (безсмертник)… цитує цвіркунів, цекотить: “цень! цень! цень!..” (вираз порожніх балачок)
   Цибуля церемонно цикнув: – Цить!
   Цимбал: – Цебто?
   Цибуля: – Цьвіріньчиш, цівкаєш, цвірінькаєш, цвіркотиш, цьомкаєш, цабаниш (несеш нісенітницю)! “Цвірінь-цвірінь! цінь-цінь!” Цілодобовий цілосвітній цвентюх (базіка)!
   Циганчук цигикнув цинічно:
   – Цікаво-цікаво! Цвічиш (школиш), цихвирдуєш (гудиш), цвіцькуєш (засуджуєш), цирклюєш, ціпляєш Цимбала... Царьок! Цензурне Цабе! Цербер!
   Цибуля цілком цебенувато (лайкою):
   – Цеє... Циганський цуп (крадій)! Цупонув цілителя Цапа цінності: цеглу, цеберку, цідило, цитатник, цимбали, цигарки, цупечку (вид люльки), цукор, цукерки, цибулину, цитрини, цукати, цяцьки? Цупонув?!
   Цимбал-цокотун цоркотнув:  –  Цирк!  – цвікнув (сказав у вічі) цупко: –  Цупонув, Цибулько, цу-по-нув!!..
   Цей-таки цилюрник Цимбала ціпугою цвигонув – цьвох! Цілке (метке) циганча, цяцьковане ціпком, цьковане цуциком Цвяхом, – цебетнулося (кинулося) цюди-сюди, цугонуло цвинтарем, цариною, цілиною, цмоковиною (мокриною)…
   – Цур-цура (чур-чура)!
   “Цяв! цяв! цяв!..”
   Цятка

ЦОКОТІВКА

   Цареградський цар Цандабар цілодобово цмокає цвітучу цицькату царицю Цандарицю.