Ах, Самара-городок Esperanto

Вячеслав Бусарев
Ho, Samaro, ho, urbet’…  (Esperanto)

Tuko dronas kaj ne dronas,
Malrapide flotas gxi,
Kara amas kaj ne amas,
Nur pasigas tempon li.

     Refreno
Ho, Samaro, ho, urbet’,
Maltrankvila as mi,
Maltrankvila as mi,…
Trankviligu vi min.

Mi kreskadis kaj floradis
Gxis deksepa juna agx’,
Kaj de tiu juna agx’
Ruinigas min la am’.

    Refreno
Cxe rivero betuleto
Tristas je l’somera fin’,…
Vi fiancho mia estas,
Devas vi prizorgi min.

   Refreno

La karulo adiauxos,
Ekflamigxos mia kor’,
Nur pri li gxi dolorados
Kun sopiro kaj angor’.

   Refreno


Ах, Самара-городок

Платок тонет и не тонет,
Потихонечку плывёт,-
Милый любит и не любит,
Только времечко ведёт.

   Припев
Ах, Самара-городок,
Беспокойная я,
Беспокойная я,
Успокой ты меня!

Я росла и расцветала
До семнадцати годов,
А с семнадцати годов
Крушит девушку  любовь.

    Припев

Тебе, белая берёза,
Нету места у реки.
Если я тебе невеста,-
Ты меня побереги.

   Припев

Милый скажет: «До свиданья»,-
Сердце вскинется огнём-
И тоскует и томится
Всё о том же, всё о нём.

   Припев