Mai port pacatul neiertat... на румынском языке

Анатолий Унку
 Din cand in cand mai cer inci iertarea pacatelor...

 Mai port pacatul neiertat,
 Dar nechemat la pocainta,
 Ar fi mai marele pacat,
 Sa nu doresc a ta gurita,
 Sa nu te chem,
            sa nu te vreau,
 Sa-mi ies din minti,
            fara de tine,
 Cand sufletul ca un hoinar,
 Mai poate scoate doar suspine,
 Cand noaptea-i zi sub felinar,
 Si nimeni nu e sa-l aline,
 Iar banca duce-un dulce dor,
 La garda stand de noi uitata,
 In asteptarea ei ascunde-un gol,
 Pastrand fidelitatea nepatata.
 ...........................................
 Va veni si acea seara,
 In mireazma de sub tei,
 Cand sub plansul de vioara,
 Voi fura gurita ei...

 (Anton Barbu) a.2001