Каламбур на беларускай мове -79

Леонид Ганчаров
             

Каламбур вельмі клапатлівага мужа сваёй жонцы Таццяне

На вуліцы ўжо тыдзень  мароз і  ЗАВІРУХА.
А я ляжу на печцы, мяне не ЗАВІ -  РУХА
Я не зраблю. Каханка,  ты хвораю   НЕ СТАНЬ:
Па дровы пойдзеш зноўку - свой уцяплі  НІЗ, ТАНЬ!..

*****

Каламбур очень заботливого мужа своей жене Татьяне

На улице уже неделю мороз и метель.
А я  лежу на печке, меня не зови - движения
Я не сделаю. Зазноба, ты больной не стань:
За дровами пойдёшь снова  - свой утепли низ, Тань!..