Ограм шор

Елена Вокуева
Волi ме уроса ягас,
кон шор дорын вуграло коз.
Порысьмом мыр улас тшакъяс,
топ гордлiсны ягсаыс моз;.
Повзьомысь сьоломой сувтлiс
Да ышловзис радпырысь бор.
Борсяньым яг мортыс ветлic,
коть сындыс, весиг, эз вор.
Шорыс тан ас йывсьыс больгис,
Крут креж вывлань чепосйис коч.
Мыйысь но кочыс тадз повзис?
Вед лёксо ме нином эг воч.
Лэбисны орласьом бордъяс,
Топ мойд пытшкын горд-вижа би.
Вотысон босьтic аккордъяс-
Тан олыся ягыслон пи.