Напитись голосу твого

Зорин Виктор
Лина Костенко

Напитись голосу твого,
Того закоханого струму,
Тієї радості і суму,
Чаклунства дивного того.
Завмерти, слухати, не дихать,
Зненацька думку перервать.
Тієї паузі безвихідь
Красивим жартом рятувать.
Слова натягувать, як луки,
Щоб вчасно збити на льоту
Нерозшифрованої муки
Невідворотну німоту.
Триматись вільно й незалежно,
Перемовчати: хто кого.
І так беззахисно й безмежно
Чекати голосу твого.
 
--------------------------------------

Напиться гласа твоего...
Его любимого потока -
Печали, радости истока
И чудных ноток волшебства.

Безмолвно слушать, не дышать,
Внезапно мысли оборвать.
Провал тягучего молчанья
Спасти красивой шуткой.

Слова натягивать, как луки,
Чтоб вовремя сбить на лету
Невыносимо тяжкой муки
Пугающую немоту.

Быть независимой, свободной,
Перемолчать: ну, кто кого?..
Но беззащитно, бесконечно
Ждать голоса,
как счастья своего...