Шаландi в морi

Диша Золоторевская
Якщо можна шалено любити,
То любити я буду тебе,
I небо твоє з оксамиту,
I шлях, що у далеч веде.

Якщо можна нестерпно кохати,
То кохати я буду тебе.
Все життя цi зорi питати,
Куди хвиля тебе вiднесе?

Якщо треба я буду роками
Бiля старого стояти Днiпра.
Чекати, молитись, чекати.
Я – то доля, що ледве жива.

Якщо можна, то я вiдчую -
Поруч ти: голос твiй, погляд твiй.
Днiпре, чуєш? А я все чую:
Живi очi, та вiн неживий.