Змушу

Натаниэль Белоостровская
Я змушу себе написати хоч щось,
хоча б пару речень
про те, як все дурно.

Мене так багато.
Тобі б хоч когось,
хоча б один вечір:
поговорити, поскаржитись...

Я змушу себе не казати нікому.
О, Боже,
та що я верзу!

Тебе так замало,
і треба одного...
Погоджусь:
усе це не суть.

Я змушу тебе заплющити очі
хоч на хвилину
і повернутись туди.

Мене так замало...
Я хочу, я хочу!
Думки про людину,
з якою: "Куди?"

Я змушу тебе помовчати зі мною,
поспівати,
а можна й поплакати.

Тебе так багато.
Навколо все в гною.
Чи можна любити
і не брехати?