Марiчка

Зинаида Комарова
Заглянуло вранці сонце
У Марійчине віконце.
Каже дівчінці:"Вставай!
Вже прокинувся весь край."
І комахи, і травичка
У гніздечках всі синічки.
А руденьке кошеня
Вмило все своє вбрання,
Хвостик в рудо-білих смужках,
Очі та трикутні вушка.
Півник Петрик весь рябенький
Чистить пір'я чепурненькі...
І на тебе жде, Марічка,
Свіжа, чистенька водичка!