Огден Нэш. Русалка

Валентина Варнавская
 
Огден Нэш (1902 – 1971)


РУСАЛКА

Русалка – миф? Вас изумит: 
Одну знавал я – миссис Смит.
Вязала стоя, ела – тоже:
Сидеть русалкам нечем всё же.


(с английского)
 


Ogden Nash (1902 – 1971)


THE MERMAID

Say not the mermaid is a myth,
I knew one once named Mrs. Smith.
She stood while playing cards or knitting:
Mermaids are not equipped for sitting.