перший подих

Иван Славко
Ікавка є рудиментом утробного розвитку,
Так дитя готує дихально-ковтальні органи до функціонування
Відповідно і перший вдих починається з «Ік».
На майдані таки ікнулося з обох сторін…


І ти ікнув – зайнявся подив вдохом
І – забувається у плетеві мереж
Одноманітне дишлаве отдишшя
Вдих з видихом – а ти живеш
У зоряності зір, і в сподіванні
У пилявості всіх ізбитих мізининців
Долонею займись - і камінь встане
ув огнища  овуглених – столітть,
Страхів, що вени жмуть аж у кісіль
Бажання – опрімовно- осочаться
Із череп’я де куколі гніздяться
із верхніх меж, тай низом перейшли…

Купається істовно в ополонці
Наш огне-хрест зазміюючись в дар

ченець бере за руку – і проводить:
Молись як знаєш…
Ти тепер в молитві - Цар!