лелеки

Виктор Берллин
я завжди думав, що море -
це теплі твої долоні
пальцями куйовдиш волосся
лагідно пестиш скроні

я завжди думав, що зорі -
це погляди твої наскрізні
коли серце настільке гаряче
що вогка білизна

я завжди думав, що сонце -
це коли ти навколо
співаєш пісень, читаєш
а голос минає полем

я завжди думав - а зараз
у мене всередині зовсім тихо
лелеки вміють лишатись, знаєш
відчувати тебе - найбільша втіха