Коледа

Радко Стоянов 2
Пак е Коледа честита- Рождество Христово!
Пак сърцата възвисява Божието слово!
Пак се носят химни светли, химни вдъхновени!
Пак се раждат чувства топли, празнични, блажени!

Коледари млади бродят в бялата пъртина,
благославят с песента си Новата година.
Песни пеят коледари, пеят и отпяват
и във всеки дом със обич блага вест оставят.

За година плодовита, весела и сита,
ябълка червена в двори да е с плод покрита!
В бъчвите червено вино обръчи да пука,
да се радват всички хора на любов, сполука!

Слънцето да се надгрява с мома хубавица,
сватби повече да има и рояк дечица!
Да сме живи, да сме здрави като дрян в гората,
сто години да живеем с вяра във сърцата!