Ищите радость. Татьяна Папантонио

Радко Стоянов 2
Ищите радость даже в горьких мыслях,
Чтоб ощущать и наслаждаться жизнью,
Манят порой непознанные дали,
Где чувства полностью мы не познали.

Кто выбрал ровную себе дорогу,
Тот заскучает быстро, раньше срока,
А тот, чей путь был сложен от преград,
Добьётся цели, будет этим рад!

Как жаль, что на Земле жизнь коротка,
Не увеличит мудрая строка.
Фатально верить нам в свою судьбу,
Иль изменить, поверив в доброту?!

ТЪРСЕТЕ РАДОСТТА
Превод: Радко Стоянов

Търсете радостта и в тъжни мисли!
И  наслаждавайте се на живота!
Примамват ни незнайни далнините
и чувства нови, още неразкрити.

Тоз, който избере пътека равна,
ще заскучае рано,преди срока, 
а този, чийто път е груб, нерад,
ще има цели и ще бъде драг.

Как жалко, че животът ни е кратък-
не можем да отидем по- нататък.
Фатално е да вярваме в съдбата,
защо не вярваме във добротата?!