Я знову нову думку вам лишаю!

Леся Танюк
Я, знову НОВУ ДУМКУ ВАМ лишаю,
До ВАС, НАРОДЕ, знову я вертаю.
О, Мій Народе, Нроде Мій єдиний,
До ТЕБЕ знову я вертаю нині...


ЗАУПОКІЙНУ МЕСУ мені ВИ почитайте,
Та знов до СЕБЕ, знову повертайте!
Що, вже читаєте? О ПРАВЕДНІ ДІЛА!
Аби ВАС МОЯ МАМА ... ПРОКЛЯЛА!


Аби зріклися НЕБА СИНІ ГОРИ...
Але ж се ЛЮДИ, знову нове горе!
Аби здригнулися у моря ріки...
Аби НЕ проклинати ВАС навіки!


Живіть, Живіть ВИ вічно, та НЕ вмирайте,
Але і я живу ... І житиму я,-знайте ..!