Dos Nitl-nakht-lid

Дмитрий Слепович
In krume zavulkes, af geslekh di shmole
Bahaltn zikh shtibelekh, shvartse vi smole.
Kreyen vorones, havken di hint,
Shrekt mitn golemdikn kol mikh der vint.

Dos fintsternish khapt di dershrokene geyers,
Un kayt zey, un frest zey— tsendlike, meyes.
Der frost tut zey tsapn af kolners, dokh tsapt es
Un varft af der erd mit di ayzerne lapes.

S'iz pust af der gas un nito vu tsu geyn,
Nor eyner, an alter dos vil nit farshteyn.
Er shlept zikh dort, fayfendik klanglos dos lid—
Der eybiker zhid, der blondzheter yid.

New York, Dec. 24, 2013.