Just see, as I see you Знаешь, как вижу тебя

Света Фейхи
Just see, as I see you:
Gold is over your heard
And blue fields are
There, among stars, above me –
There’s stream between them - milky unknown way.
Your eyes’ look behind the mirror
Revealed your essence to me.
A mountain water is streaming –
It is a soul like magnet.
I open my eyes –
Your sky is flying.
Stars are making a circle,
They want to surprise me.
Moon is a silver plough,
It separates you again.
During the day the sky is covered
With white clouds.
You have gone away,
And melancholy appears.
You come to me
And give me heavens.
I don’t say about you –
These are my eyes.
 
* * *
Знаешь, как вижу тебя,
Золото над головой.
И голубые поля,
Там, среди звезд, надо мной.
И между ними ручей –
Млечный, неведомый путь.
Взгляд зазеркальных очей,
Он мне открыл твою суть.
Горная льется вода –
Это душа как магнит.
Я открываю глаза,
Небо твое летит.
Звезды сдвигаются в круг,
Чтоб удивлять меня.
Месяц серебряный плуг
Вновь разграничил тебя.
Днем поволока небес,
Белые облака.
Ты из среды исчез,
И набежала тоска.
Ты возвратился ко мне
И даровал небеса.
Я не скажу о тебе,
Это мои глаза.