И всичко разбира сърцето

Радко Стоянов 2
По светлата лунна пътека
препускат на воля коне.
Звездите примамват човека
да търси простор, ширине.

Летят като сън вековете,
търкалят се нощи и дни
и само вълшебното цвете
с надежда и вяра кълни.

Сърцето ти ражда мечтите,
в очите ти обич цъфти.
На целия свят красотите
прегръщаш усмихнато ти.

Сърцето ти болките знае
на всеки човек по света.
Очите ти горест терзае,
когато мълчи любовта.

И всичко разбира сърцето,
и огън в гърдите пламти,
и тичаш нагоре, където
вълшебното цвете цъфти!