Коли я приiхала в Нерубайське, о Люде!..

Леся Танюк
Посвящается всем местным ЖИТЕЛЯМ,
Всем ХОРОШИМ ЛЮДЯМ, особенно тем,
И кто такими себя считает!!!


Коли я приїхала в НЕРУБАЙСЬКЕ, о Люде,
Жила тоді я на вулиці КАНГУНА!
Я сей момент не можу забути...
Бо тоді навіть ше ЛІДІЯ ІВАНІВНА Жила!


ПЕТРЕНКО був головою нашої сільради,
І в принципі цьому усі у нас були раді!
ЦИГАНИ, МОЛДОВАНИ, і, навіть я ...
Усе пишу правдиво, бо се не гра!


Так от! Люди є у НЕРУБАЙСЬКУ ДОБРІ,
РОЗУМНІ, ВВІЧЛИВІ, і навіть є ХОРОБРІ.
ДИТИНКУ МОЛОДШУ я тут НАРОДИЛА ..!
І СІМЕЙНЕ ГНІЗДЕЧКО собі я ЗВИЛА!


ПРИСВЯЧУЮ СЕЙ ВІРШ УСІМ,-й ЦИГАНАМ,
Й ВОНИ ХОРОШІ, чесно ЖИВУТЬ тут з нами!