Недей, сърце...

Радко Стоянов 2
Недей, сърце, не спирай да обичаш!
Щастливият човек не може без любов!
Не спирай към мечтите си да тичаш,
макар животът да е толкова суров!

Дори да станеш и на сто години,
дерзай, не слагай на мечтите си предел,
че който спре- и в райските градини
не е щастлив без обич и без ясна цел!