Ти си вселена

Радко Стоянов 2
Сърцето ми с тебе говори
на своя вълшебен език.
Пред моите пламнали взори
е твоят пленителен лик!

Поглеждам с надежда очите,
в които небето гори,
очите, в които звездите
припламват от обич дори.

И виждам, че ти си Вселена,
която струи светлина,
че ти си от Бога родена
за обич и нежност Жена!

Неземна е твоята сила
да сееш мечти, красота.
Сърцата с любов покорила,
ти правиш по- мъдър света!