Каламбур на беларускай мове - 80

Леонид Ганчаров
Каламбур Пятра Першага аб перамозе ў Палтаўскай бітве



Тых,  хто  нас выклікАе    НА   БОЙКУ,
Скалупну, быццам з бота   НАБОЙКУ.
Быў упэўнены цвёрда,  Я  Ж   ВЕДАЎ,   
Што паб'ю пад Палтавай   Я  ШВЕДАЎ.
*****

Каламбур Петра Первого о победе в Полтавской битве

Тех, кто нас вызывает на драку,
Сковырну, словно с сапога  набойку.
Был уверен твёрдо, я же знал,
Что побью под Полтавой я шведов.


изображение - из интернета