Про черв яка

Надежда Крайнюк
 
Червів стьожкових вивчають
На уроці діти.
В них огиду викликають
Черви-паразити.

Як набридли черв’яки!
Учні мали б радість,
Десь сховатись залюбки
Від мерзенних гадів.

Все ж учитель не здається:
- Чим він живиться, і як?
І чому бичачим зветься
Капосний оцей черв’як?

Всі сопуть носами, змовкли,
зошити гортають,
Аж чуби в усіх намокли -
Відповідь шукають.
 
Раптом ззаду підвелася
Лиш одна чиясь рука.
Мабуть, добре знає Вася
Все про цього черв’яка.

- Цей глистяк бичачим зветься,
Бо личинка черв'яка,
- Каже Вася, і сміється,
- Дуже схожа на бика.

02. 06. 2003 рік
Картинка з інтернету