Птахи

Надежда Крайнюк
Грак-нахаба прилетів,
У синиць вкрав сало,
Бо того, що він поїв,
Вже було замало.

Дятел бігає по сливі,
Строгим ревізором.
Діти бачити щасливі
Птаха біля двору.

А щиглі! Яка краса!
Чуєш пересвисти?
Як співають! Чудеса!
Наче, ті артисти!

Ось летять червоногруді,
Снігурі пихаті,
Щоб прикрасити  рушник
У батьківській хаті.

Уяви собі на мить,
Більш птахів немає.
Раптом спів пташиний зник,
Все навкруг вмирає.

***
Годівничка у саду гойдається –
Всім синичкам втіха, горобцям.
Досхочу пташки там наїдаються.
Влітку від них користь буде нам.

***
Тож про них подбай, мій друже,
Гнізд  пташиних не руйнуй.
До птахів будь небайдужим - 
Взимку птаство нагодуй.

24.02.2013 рік
Картинка з інтернету