Ленинан мовзолейда

Сажидин Саидгасанов
Сифте сефер яз вилерал жуван,
Тамашзава зун Лениназ чIехи.
Яру майдандал эллеминдин ван,
Гатузни чими, хъуьтIуьзни мекьи.

Ленина жизви акьална вилер,
Са вуч ятIани кьатIизвай саягъ;
Тамашзава зун ва мадни эллер,
На лугьун ина куькIуьнва чирагъ!

Адан хуш къамат, камаллу тир пел,
ЧIугунвай хвалар биришри дерин;
Бахтлу хьун патал зегьметчи тир эл,
Гьа кардалди ам ятIа чаз ширин?

Тамашзава зун атIун тийиз вил,
Инсанрин вацIу зун гваз катзава.
Куьз ацIузвачтIа а касдай гьуьл?
Гъавурда анжах гила гьатзава.

Кесибриз ганай ада азадвал,
Фяле-лебердиз чилер, заводар.
Советрин Союз багъишна садвал,
Ихтиярар чаз ганвай гьи кьадар?!

Карагзама зи вилеркани къе,
Ленинан къамат, гьамиша уях.
Чанни гудай за а касдин рекье,
Къе адаз чакай кIанзава даях.

Садбуруз а кас акун хьанва шад,
Са бязибуруз-бубайрин душман.
Чун патал алай хьана ам тек сад,
Сталин амач - чун къе я пашман.